Jupiter retrograd în Scorpion 2018: Horoscop pentru Scorpion

Jupiter îţi tranzitează zodia, dragă Scorpionule, iar, în perioada 8 martie – 10 iulie 2018, va fi retrograd în zodia ta. În ce fel te influenţează Jupiter în Scorpion şi ce ne aduce perioada de retrogradare am scris detaliat în articolul Jupiter retrograd în Scorpion, în anul 2018. În articolul de faţă nu repet acele informaţii, ci îţi dau detalii despre modul în care influenţează Jupiter retrograd persoanele născute în Scorpion.

 

Chiar te poţi considera norocos/norocoasă: Jupiter este planeta optimismului, a dezvoltării, a evoluţiei, a norocului. Iar acum îţi aduce şanse cu care te întâlneşti doar o dată la 12 ani, atunci când Jupiter trece prin zodia ta. Din octombrie 2017 şi până în 8 martie 2018, iar apoi între 10 iulie – noiembrie 2018, şansele vin dinspre exterior, dar ţin foarte mult de tine: eşti mult mai optimist(ă) şi ai mult mai multă încredere în forţele proprii, iar acest lucru atrage schimbări pozitive. Şansele respective pot fi în orice domeniu (profesional, relaţii, etc.), dar vin ca o urmare a schimbărilor ce ţin de persoana ta. Indiferent că îţi schimbi înfăţişarea, că faci cursuri de dezvoltare personală sau pur şi simplu faptul că zâmbeşti mai des – toate aceste lucruri sunt remarcate de alţii şi vor duce la o evoluţie.

Dacă treci cumva prin momente mai dificile, Jupiter va acţiona ca o forţă protectoare. Îţi va da putere şi optimism pentru a trece peste probleme.

Există, totuşi, şi câteva aspecte mai puţin plăcute, pe care trebuie să le ţii sub control. Tocmai pentru că îţi merge atât de bine, ai tendinţa să devii nechibzuit(ă). Deci încearcă, în ciuda entuziasmului care te cuprinde, să nu devii neatent(ă), să nu pierzi din vedere diverse riscuri, etc. În plus, atenţie la dietă, pentru că acumulezi mult mai uşor kilograme.

Cât timp Jupiter este retrograd (8 martie – 10 iulie), s-ar putea să dai jos kilogramele respective sau greutatea stagnează. Dar, cel mai târziu după data de 10 iulie, vei începe din nou să te îngraşi.

Pe plan psihologic, în perioada de retrogradare vei continua să fii plin(ă) de viaţă şi de optimism, dar acum e momentul să nu aştepţi “să pice para mălăiaţă”, ci trebuie tu să provoci anumite schimbări. Gândeşte-te în ce fel te poţi dezvolta ca persoană şi ce efecte pozitive ar putea atrage această transformare. Chiar dacă, până acum, poate te temeai să faci schimbări (majore) în viaţa ta, Jupiter îţi dă curaj. Fă acum paşii necesari pentru a evolua, iar rezultatele le vei simţi cel mai târziu când Jupiter este din nou în mişcare directă.