1 decembrie 2009: Uranus începe mişcarea directă

De la începutul lunii iulie 2009, Uranus s-a aflat în mişcare (aparent) retrogradă. La 1 decembrie, planeta va începe să se mişte din nou direct.
Uranus este “rebelul” astrologiei, planeta care aduce cu sine schimbări, revoluţii, răsturnări de situaţii.

Uranus în Peşti
Uranus petrece şapte ani în aceeaşi zodie. Din 2003, Uranus se află în Peşti şi va rămâne aici până în 2011, când trece în Berbec.
Peştii sunt ultima zodie din cele 12, astfel încât odată cu trecerea lui Uranus prin Peşti se încheie un ciclu. De asemenea, Peştilor le este atribuită casa 12, a necunoscutului, dar şi a instituţiilor, a spitalelor. Astfel, atunci când Uranus este în Peşti, apar tot felul de schimbări – atât pe plan mondial, cât şi pe plan personal. Ultima dată, Uranus s-a aflat în Peşti între anii 1919-1927, perioadă în care sute de mii de persoane au murit din cauza gripei spaniole şi au apărut primele semne ale crizei economice din 1927-1930 – prin aceleaşi probleme am trecem şi acum.
Pe plan personal, au loc diverse schimbări ale personalităţii, începem să ne analizăm mai mult şi să ne gândim şi la ceilalţi (caracteristici ale Peştilor). Avem o intuiţie bună, dar în acelaşi timp avem tendinţa de a visa cu ochii deschişi şi de a crede în iluzii. E momentul în care aflăm tot felul de secrete. De asemenea, e posibil ca unii dintre noi (în funcţie şi de astrograma natală) să aibă mai mult de-a face cu medici decât în alte perioade.

Odată cu trecerea sa în Peşti, Uranus a intrat în “recepţie mutuală” cu Neptun, fiecare aflându-se în zodia dominată de cealaltă planetă: Uranus este în Peşti, zodie dominată de Neptun, în timp ce Neptun se află în Vărsător, zodie a cărei planetă dominantă este Uranus. Acest aspect astrologic ne face să ne dorim îmbunătăţiri, să simţim nevoia de a evolua.

Retrogradarea şi mişcarea directă
După cum spuneam, din iulie 2009, Uranus s-a aflat în retrogradare în Peşti, lucru care ne-a făcut să ne îndreptăm atenţia, oarecum rebeli, înspre interiorul fiinţei noastre. Să ne întrebăm ce am făcut bine sau rău în viaţă, să gândim dincolo de tipare şi să ne dăm seama cum ne putem îndrepta sau cum rezolvăm anumite probleme. Acum, ne este afectata mai ales viaţa sentimentală: se pot înfiripa rapid relaţii, care se rup, însă, la fel de repede.
În perioada retrogradării lui Uranus în Peşti, au loc tot felul de schimbări bruşte, care ne fac să fim când fericiţi, când să fim disperaţi, neştiind cum să ieşim din impas. Lucrurile se precipită, ni se pare că viaţa noastră e un haos. În momentul în care Uranus intră din nou în mişcare directă, devenim mai liniştiţi. Pornind de la lucrurile pe care le-am învăţat despre noi înşine în timpul retrogradării, ne este mai uşor să găsim soluţii pentru probleme. Cu câteva zile înainte de 1 decembrie şi câteva zile după această dată, ne întâlnim din nou cu imprevizibilul: ne pot ieşi în cale diverse oportunităţi (şi ar fi bine să acceptăm ofertele), vom observa schimbări negândite la noi şi la ceilalţi şi vom fi mai emotivi.

Cam în aceeaşi perioadă ca şi Uranus, a fost şi Neptun retrograd. Acesta şi-a început de aproximativ două săptămâni mişcarea directă. Efectele retrogradării celor două planete au fost potenţiate de faptul că Uranus şi Neptun “au făcut schimb de zodii”, după cum scriam mai sus. Astfel, unora dintre noi li s-au întâmplat probabil anumite lucruri în perioada în care a început retrogradarea “paralelă” a lui Uranus şi Neptun (final de iunie-început de iulie 2009) şi apoi s-a revenit la acele evenimente în momentul ieşirii lui Neptun din retrogradare (7 noiembrie). Ei bine, acum s-ar putea ca acele persoane să treacă pentru a treia dată prin aceleaşi situaţii sau prin evenimente ce au legătură cu ceea ce s-a petrecut în iunie/iulie şi noiembrie.

În mare, perioada care urmează va fi una mai liniştită şi mai bună decât cea prin care am trecut în ultimele luni. Această stare este susţinută şi de semisextilul (30°) pe care Uranus îl formează cu Jupiter, Neptun şi Chiron din Vărsător. Cele trei planete au format în acest an ceea ce astrologii numesc o “triplă conjuncţie” (adică au format trei conjuncţii într-o perioadă scurtă de timp), ultima “întâlnire” având loc în decembrie. Conjuncţia din Vărsător ne oferă ocazia să evoluăm, să facem planuri de viitor, să cunoaştem persoane noi care ne conduc spre (auto)cunoaştere, compasiune şi vindecare.

În ce fel ne afectează cele de mai sus?
Persoanele care vor fi cel mai puternic afectate de ieşirea lui Uranus din retrogradare sunt Vărsătorii sau cele cu ascendent în Vărsător. De asemenea, efectele vor fi simţite mai puternic şi de cei care, în astrograma natală, au planete care acum formează diverse aspecte cu Uranus (mai ales conjuncţie, sextil, cuadratură, trigon, opoziţie).
Pentru a afla domeniile care au fost influenţate de Uranus în timpul retrogradării şi vor fi afectate şi acum, trebuie să căutăm în astrograma natală:
– casa şi zodia pe care le tranzitează Uranus acum în astrograma personală
– casa şi zodia în care se află Uranus natal
– casa care are cuspida (care începe) în Vărsător – ar putea fi şi ea afectată
(Mai multe despre semnificaţia caselor afli mergând aici.)

În astrograma mea, de exemplu, Uranus trece prin casa 2, a finanţelor, şi e în cuadratură cu ascendentul. Cuspida casei 2 se află în Vărsător, ceea ce îi conferă acesteia o şi mai mare importanţă. Şi, întradevăr: în ultimele luni, am avut mari probleme pe plan financiar, în urma unui incident care m-a obligat să îmi renovez casa. Avându-l şi pe Marte în casa 8, printre altele a banilor altor persoane, m-am trezit cu datorii – lucru care nu îmi stă deloc în fire.
Uranus natal se află în casa 11, a prietenilor. Anul acesta, am cunoscut o persoană cu care m-am împrietenit instantaneu şi care mi-a devenit cea mai bună prietenă. Până când a intrat Uranus în retrogradare şi relaţia cu ea a început să fie când “caldă”, când “rece” – tipic Uranus…

error: Material protejat / opţiune dezactivată