11 aprilie – 18 septembrie 2012: Pluton retrograd în Capricorn

Din data de 11 aprilie, Pluton se află în mişcare (aparent) retrogradă, în zodia Capricornului. Retrogradarea se va încheia în 18 septembrie 2012.
Pluton este planeta renaşterii, a regenerării, a transformării. În acelaşi timp, poate indica anumite obsesii şi puterea/luptele pentru putere.
Această planetă se află în mişcare retrogradă 5-6 luni în fiecare an. Fiind vorba de o perioadă atât de lungă, impactul nu este atât de puternic simţit ca cel provocat de planetele personale (Mercur, Venus, Marte), atunci când sunt retrograde. Pluton retrograd ne invită mai degrabă să facem o analiză a evenimentelor petrecute în ultimele luni. Am greşit undeva? Ce anume ne-a făcut să ne scăpăm temperamentul sau chiar viaţa de sub control? Ce am putea face pentru a remedia unele situaţii? Perioada de retrogradare ne va ajuta să analizăm toate aceste lucruri şi să îndreptăm ceea ce trebuie (sau mai poate fi) îndreptat. Odată cu revenirea în mişcare directă, Pluton ne îndeamnă să ne schimbăm. Nu e vorba neapărat de o schimbare majoră, ci de anumite mici „ajustări”. De asemenea, perioada de retrogradare ar putea fi bună pentru regenerare fizică şi psihică.

Mai jos, aflaţi în ce mod este afectată fiecare zodie de retrogradarea în Capricorn a lui Pluton. Întrucât această planetă va mai poposi în Capricorn până în 2024, informaţiile sunt valabile mulţi ani de acum înainte, pentru perioadele în care Pluton este retrograd.

Pentru Berbeci, intrarea lui Pluton în Carpicorn, în 2008 (chiar şi început de 2009), a adus o schimbare pe plan social (ar putea fi vorba de un nou loc de muncă, de exemplu). Acum, când Pluton e retrograd, Berbecul va fi preocupat tocmai de acest domeniu: de statutul său social. Pluton formează în următorii ani careu cu Uranus, care se află taman în Berbec şi îi face pe nativi mai „rebeli”. Datorită temperamentului lor, s-ar putea să apară unele conflicte la locul de muncă sau ei s-ar putea simţi oarecum îngrădiţi pe plan socio-profesional. Atenţie mai ales în jurul datei de 24 iunie, când s-ar putea reveni la unele probleme de la începutul lui februarie 2012. Retrogradarea lui Pluton ar putea fi un prilej bun pentru a se gândi la toate aceste probleme.

Taurii sunt foarte preocupaţi, din 2008, de tot ce ţine de religie, filosofie şi/sau de principiile lor în viaţă. Au dezvoltat de-a dreptul o obsesie pentru aceste teme: fie li s-au întărit convingerile şi se ajunge aproape la fanatism, fie şi-au schimbat complet punctul de vedere. Unii indtre nativi probabil au început să studieze (indiferent de vâstă şi de forma de studiu aleasă) – temele principale putând fi psihologia, antropologia, sociologia, arheologia sau tot ce ţine de mister, de ocultism. E posibil să fi apărut în viaţa Taurilor şi unele schimbări privind relaţia cu străinătatea, dar acestea probabil s-au petrecut cu dificultate, apărând diverse piedici neprevăzute. Cât timp Pluton e retrograd, Taurii pot analiza ce s-a petrecut în sensul celor numite mai sus şi să îşi dea seama ce ar putea face mai bine în viitor.

Gemenilor le recomand precauţie pe plan financiar. Probabil deja din 2008-2009 au unele probleme, mai ales dacă e vorba despre bani împrumutaţi de la bancă. Situaţia s-ar putea înrăutăţi în iunie a.c. Mai ales dacă le sunt datori unor prieteni sau dacă ei aşteaptă să le returneze un prieten nişte bani, s-ar putea să apară unele conflicte. Folosiţi perioada în care Pluton e retrograd pentru a vă da seama când şi din ce cauză aţi pierdut controlul asupra situaţiei financiare.

Intrarea lui Pluton în Capricorn le-a adus Racilor unele schimbări în relaţii, indiferent că e vorba de relaţia cu partenerul de viaţă sau de relaţiile profesionale. Vor mai exista schimbări, deşi nativii acum vor mai degrabă stabilitate. Atenţie pe măsură ce ne apropiem de a doua jumătate a lui iunie: pot să apară diverse lupte pentru putere, care ţin mai ales de locul de muncă şi de statutul social. Eventual ar putea fi vorba despre o luptă interioară, ce se dă între dorinţa de a petrece mai mult timp cu partenerul de viaţă şi obligaţia de a sta mult timp la serviciu. Cât timp Pluton e retrograd, ar fi bine ca nativii să analizeze aspectele menţionate mai sus şi să îşi dea seama ce ar putea face pentru a ieşi cât mai bine din situaţiile neplăcute.

Şi Leii ar putea avea unele probleme la locul de muncă, probleme care poate au început deja din 2008-2009. Anul acesta, s-ar putea să apară unele probleme dacă nu au studiile potrivite sau o anumită diplomă care le-ar fi necesară. De asemenea, vor avea unele probleme dacă munca lor are legătură cu străinătatea. În ceea ce priveşte sănătatea, ar fi bine să folosească mai ales perioada de retrogradare plutoniană pentru a se reface. E posibil ca mai ales pornind de la unele probleme de natură psihologică (stres, etc.) să se îmbolnăvească. Încercaţi să vă menajaţi şi să găsiţi timp pentru a vă relaxa.

Fecioarele trec printr-o perioadă cu schimbări pe planul relaţiilor romantice sau în relaţia cu copiii. Pe plan romantic, e posibil să existe anumite frustrări ce ţin de viaţa sexuală. Dacă există astfel de probleme, încercaţi să vă daţi seama, cât timp este retrograd Pluton, de unde provin ele. Pentru nativii care îşi doresc un copil, s-ar putea să existe unele dificultăţi mai ales în luna iunie, problemele având cel mai probabil legătură cu organele genitale. Poate n-ar fi rău să consultaţi un medic în acest sens. În orice caz, şansele sunt mai bune ca Fecioarele să aibă un copil după ce trec neplăcerile cauzate de careul Pluton-Uranus (vor trece definitiv abia după 2015).

Balanţele ar trebui, în următoarele luni, să evalueze mai ales situaţia legată de cămin şi de familie. Pluton scoate la suprafaţă diverse probleme care până acum nu au fost rostite şi care ar putea face Balanţele să „explodeze” în luna iunie. Ar putea fi vorba despre conflicte cu partenerul de viaţă sau alte relaţii care afectează (şi) liniştea căminului (de exemplu un contract cu banca pentru un credit imobiliar, etc.). Dacă există probleme între familia din care proveniţi şi partenerul de viaţă (de exemplu pentru că părinţii nu au fost de-acord cu căsătoria), acestea s-ar putea agrava în iunie.

Pentru Scorpioni, e foarte importantă, deja din 2008, comunicarea. Comunicarea cu fraţii/surorile, cu vecinii şi mai ales cea cu colegii şi şefii/subalternii de la serviciu. Dacă au existat probleme privind (re)negocierea unui contract sau diverse lupte pentru putere în cadrul firmei/instituţiei, acestea se vor agrava în iunie. Se va reveni mai ales la unele conflicte care au fost în atenţia Scorpionilor la început de februarie 2012. Le recomand Scorpionilor să folosească perioada cât Pluton e retrograd pentru a-şi analiza poziţia şi pentru a vedea unde există puncte slabe care i-ar putea face să piardă situaţia de sub control. De asemenea: încercaţi să vă faceţi timp pentru relaxare, altfel pot să apară unele probleme din cauza surmenării.

Săgetătorii trec prin tot felul de schimbări şi probleme pe plan financiar. Pe măsură ce ne apropiem de luna iunie, se conturează mai ales conflicte care ţin de relaţiile romantice şi/sau de copii. Fie e vorba de cheltuieli prea mari pentru a cumpăra ceva pentru copii/partener, fie pot să apară unele frustrări în relaţia amoroasă, furstrări care au la bază lipsa banilor. Încercaţi, în perioada de retrogradare plutoniană, să vă daţi seama ce s-a întâmplat de aţi scăpat de sub control problemele financiare.

Capricornii trec deja de 3-4 ani printr-o perioadă care le schimbă personalitatea. Pe de-o parte vor să fie mai liberi, să se impună, etc., iar pe de-altă parte caută stabilitate. Tranzitul lui Pluton prin zodia lor îi va face să se reinventeze şi/sau să se maturizeze. În perioada de retrogradare plutoniană, ar fi bine să se gândească la toate aceste schimbări: le place direcţia în care au luat-o? Important e să îşi dea seama dacă au rănit cumva pe altcineva şi care le sunt relaţiile cu ceilalţi: mai ales în iunie s-ar putea să (re)apară unele conflicte ce ţin de cămin şi de familie, unii Capricorni putând decide să se mute din actuala casă.

În cazul Vărsătorilor, Pluton în Capricorn ar putea aduce la suprafaţă unele chestiuni care i-au deranjat pe nativi deja înainte de 2008, dar pe care ei le-au ignorat sau au încercat să le reprime, să le ascundă, etc. E vorba mai ales de chestiuni pe plan psihologic. De asemenea, e posibil ca, în ultimii ani, Vărsători să fi descoperit că au mai mulţi duşmani decât ştiau, au apărut tot felul de probleme şi lupte pentru putere care erau ascunse. Folosiţi retrogradarea plutoniană pentru a vă gândi la toate aceste aspecte. Şi atenţie în iunie, când neplăcerile venite pe neaşteptate ar putea fi mai grave.

Peştii trebuie să analizeze în timpul retrogradării lui Pluton relaţiile pe care le au cu prietenii sau cu diverse grupuri de persoane. Deja din 2008-2009, ar putea exista aproape o obsesie privind anumite grupuri, precum secte, asociaţii, etc. Relaţiile cu prietenii probabil s-au schimbat – trebuie să fiţi atenţi mai ales în iunie, când o relaţie amicală ar putea avea de suferit din cauza unor discuţii privind banii. La fel, s-ar putea să constataţi că nu vă puteţi atinge un anumit ţel sau nu vă puteţi îndeplini o dorinţă din lipsă de bani.

error: Material protejat / opţiune dezactivată