16/17 septembrie: Mercur trece în Balanţă

În această noapte (16/17 septembrie), Mercur va trece din Fecioară în Balanţă. Până în 5 octombrie, urmează o perioadă a diplomaţiei. Vom căuta armonie, vom fi mai deschişi să facem compromisuri şi nu vom dori să supărăm pe nimeni. De asemenea, vom fi atraşi de arte şi de discuţiile pe teme ce ţin de arte şi de estetică. Singurul element negativ adus de acest tranzit este faptul că ne va fi mai greu să luăm decizii. O zi foarte importantă va fi cea de 20 septembrie, când Mercur se află în careu cu Pluton şi opoziţie cu Uranus – se formează, astfel, un careu în T, având la bază cel mai important aspect astrologic al acestor ani, careul Uranus-Pluton.
Persoanele cel mai puternic influenţate de tranzitul lui Mercur prin zodia Balanţei vor fi cele născute în această zodie sau cu ascendentul în Balanţă. De asemenea, vor simţi mai puternic acest tranzit cei născuţi în celălalte semne de aer (Gemeni, Vărsător) şi în celălalte semne cardinale (Berbec, Rac, Capricorn).

Persoanele născute în Berbec vor fi, în următoarea perioadă, mai interesate de discuţiile cu cei din jurul lor, vor fi mai deschise spre dialog, mai ales cu partenerul de viaţă. Totuşi, deşi nativul îşi doreşte o comunicare armonioasă, vor exista câteva zile care aduc tensiuni, poate chiar certuri: în funcţie de data la care s-au născut, Mercur va forma opoziţie cu Soarele natal, aducând unele probleme. E bine că nativii încearcă să îşi facă înţeles punctul de vedere, dar trebuie să ia în considerare şi opiniile celorlalţi. Atenţie în 19-21 septembrie, când ar putea exista unele conflicte între viaţa personală şi cea profesională – sau alte probleme care v-ar putea afecta statutul public.

Pentru Tauri, urmează o perioadă foarte activă pe plan profesional: se aglomerează discuţiile telefonice, e-mail-urile, scrisorile, actele, comisioanele – dar nativii au energia necesară pentru a rezolva toate sarcinile. Este o perioadă bună pentru cei care vor să se perfecţioneze pe plan profesional (prin cursuri, seminarii, etc.). De asemenea, nativii s-ar putea să dedice acum mai multă atenţie sănătăţii lor: prin citirea unor materiale, prin stabilirea unor întâlniri cu doctorul (pentru a face analize, de exemplu), etc. În data de 20 septembrie (chiar 19-21), e posibil să fie confruntaţi cu unele aspecte profesionale care sunt contrare principiilor lor sau care nu sunt tocmai legale. Dacă nativul nu are studiile necesare, pot să apară probleme la locul de muncă, privind diploma care lipseşte. Probleme pot să apară şi dacă nativii plănuiau o deplasare în străinătate în scop profesional sau dacă jobul lor are legătură cu străinătatea.

Gemenii vor fi, în perioada următoare, extrem de creativi, plini de idei, jucăuşi şi cu mult umor. Le va fi mai uşor să se exprime, să îşi explice ideile şi punctul de vedere. Mai ales cei care au o relaţie romantică se vor bucura de acest tranzit – dar şi comunicarea cu copiii este favorizată. În această perioadă, nativii ar putea chiar să îi influenţeze pozitiv pe cei din jurul lor, deci mai ales discuţiile cu copiii i-ar putea pune în poziţia unui profesor, a unui mentor. În jurul zilei de 20 septembrie, pot să apară unele tensiuni pe plan sexual sau legate de bani, care vor duce la certuri cu prietenii, cu copiii sau cu persoana iubită.

Racii se vor concentra în următoarea perioadă mai mult asupra chestiunilor casnice şi care privesc familia. Fie e vorba despre multă muncă în casă, fie despre discuţii cu membrii familiei. De asemenea, s-ar putea să se dedice studiului sau meditaţiei, retrăgându-se în solitudine. În funcţie de data naşterii, Mercur va forma, cândva în această perioadă, careu cu Soarele nativilor, făcându-i să se gândească numai la propria persoană sau să fie prea impulsivi, să spună imediat ceea ce le vine în minte: atenţie, acest lucru ar putea duce la rănirea cuiva prin vorbe sau la exprimarea unor idei într-un mod greşit. În 19-21 septembrie, apare un conflict între viaţa personală şi cea profesională. Fiţi atenţi la modul în care vă formulaţi ideile, astfel încât să nu se ajungă la neînţelegeri.

Pentru Lei, urmează o perioadă foarte activă, în care se aglomerează treburile cotidiene. E posibil să urmeze una sau mai multe deplasări pe distanţe scurte. Este o perioadă foarte bună pentru negocieri şi pentru tot ce ţine de exprimarea scrisă sau verbală: nativii vor fi foarte atenţi la detalii, acest lucru avantajându-i. Atenţie doar în jurul datei de 20 septembrie, când pot să apară amânări, lupte pentru putere sau alte probleme pe plan profesional, care ţin mai ales de lege, de studiu sau de străinătate.

Fecioarele se vor gândi, în următoarea perioadă, mai ales la situaţia lor financiară: vor analiza cum stau lucrurile, dar ar putea găsi şi noi modalităţi de a câştiga bani. Sunt favorizate mai ales discuţiile cu alţii şi activităţile care ţin de comunicare – de aici ar putea veni bani. În jurul datei de 20 septembrie, pot să apară unele neplăceri şi discuţii cu copiii sau cu persoana iubită, privind banii. De asemenea, în acele câteva zile, nu le recomand nativilor să poarte discuţii privind un eventual credit.

Balanţele vor avea, până în octombrie, o gândire foarte activă, multe idei, dar şi dorinţa de a comunica cu ceilalţi, de a le spune lucruri pe care poate până acum nu s-au încumetat să le spună. Nativii se vor gândi mult la viaţa lor, vor comunica foarte clar ce au de spus. Important este, însă, să se gândească şi la ceilalţi, respectiv la opiniile celorlalţi. În 19-21 septembrie, pot să apară conflicte cu familia, cu partenerul de viaţă şi/sau cu un partener de afaceri.

Pentru Scorpioni, urmează o perioadă în care vor prefera să nu se exprime public, ci să se dedice mai mult meditaţiei, autoanalizei. Chiar este bine să facă acest lucru, să fie discreţi: stând deoparte, ar putea afla unele lucruri care până acum le erau ascunse. Le recomand să fie cu băgare de seamă mai ales în 19-21 septembrie, când unele lucruri pe care le spun, zvonurile pe care le lansează sau bârfele altora la adresa lor le-ar putea provoca neplăceri pe plan profesional.

Săgetătorii vor fi, în următoarea perioadă, foarte activi. Vor avea o mulţime de idei, pe care doresc să le spună lumii întregi. Participă la multe întâlniri cu prietenii, la activităţi în grup, la orice acţiune care implică multe persoane. De asemenea, vor reuşi să îşi contureze mai clar şi mai practic anumite ţeluri în viaţă. Atenţie între 19-21 septembrie, când pot să apară probleme cu banii, care vor duce la certuri cu prietenii, cu copiii sau cu persoana iubită sau care le vor îngreuna atingerea unor ţeluri propuse.

Pentru Capricorni, în centrul atenţiei vor fi cariera şi statutul social. Se vor gândi mult la aceste aspecte, dar vor fi solicitaţi şi de alţii să vină cu idei. Va fi nevoie de ideile lor, de gândirea lor practică, de talentul lor de a comunica, poate vor ţine chiar discursuri publice. În funcţie de data naşterii, Mercur va forma, cândva în acest interval, careu cu Soarele natal, ceea ce îi va face să se exprime într-un mod greşit, ceea ce ar putea duce la tensiuni. Mai ales în perioada 19-21 septembrie, va exista un conflict între viaţa privată şi rolul lor public şi profesional, poate actuala situaţie se află în contradicţie chiar cu ceea ce îşi doresc nativii pentru ei, ca persoană. Atenţie la luptele pentru putere, care se dau pe plan profesional şi/sau în cămin, în familie.

Vărsătorii vor fi preocupaţi, până în octombrie, mai ales de tot ce ţine de studiu şi de lărgirea orizontului. Vor avea o mare putere de concentrare şi de a privi lucrurile în ansamblu. Vor comunica mai mult decât în alte perioade cu persoane aflate la distanţă sau poate chiar vor face o călătorie în locuri îndepărtate. Dacă trebuie să negocieze cu persoane aflate departe sau într-un context ce ţine de lege sau de studii, vor fi favorizaţi. De asemenea, sunt interesaţi de filosofie, de religie, de spiritualitate. În 19-21 septembrie, ar putea exista unele tensiuni în comunicarea cu alţii sau vor afla unele lucruri pe care până acum nu le ştiau. E posibil chiar să iasă la iveală unele lucruri pe care ei le ascundeau şi care duc la certuri.

Pentru Peşti, urmează o perioadă în general favorabilă pe plan financiar, mai ales dacă plănuiesc să facă un împrumut. De asemenea, vor putea analiza cu mai multă claritate unele aspecte ce ţin de viaţa lor intimă sau chiar vor discuta cu partenerul mai intens despre viaţa lor sexuală. Câteva zile în care le recomand să nu poarte discuţii despre bani sunt cele dintre 19-21 septembrie: în acea perioadă sunt şanse mari ca un credit să nu le fie acordat, ca planurile de viitor să le fie date peste cap sau să se certe cu apropiaţii pe tema banilor.

error: Material protejat / opţiune dezactivată