2 decembrie 2009: Venus intră în Săgetător

În 2 decembrie, Venus părăseşte zodia Scorpionului şi intră în Săgetător, unde va rămâne până în 25 decembrie.

Odată cu intrarea planetei Venus în Săgetător (unde se află deja Soarele şi Mercur), vom deveni mai optimişti, vom dori să „creştem”, să evoluăm, vom simţi nevoia de a călători, de a merge la teatru sau într-o galerie de artă (Venus fiind planeta frumosului, a esteticii şi a artelor). Ne vom concentra asupra planurilor de viitor şi vom comunica mai mult cu ceilalţi. Este perioada în care ne dedicăm mai mult persoanelor dragi şi suntem mai generoşi – deci vom simţi pe deplin sentimentele tipice perioadei de Crăciun. Pe de altă parte, trebuie să fim atenţi: generozitatea ne-ar putea face să cheltuim prea mult şi acest lucru s-ar putea dovedi a fi dezastruos pentru persoanele care trebuie să plătească rate la bancă sau încearcă să scape de datorii. Sfatul meu ar fi să petreceţi timp cu persoanele iubite, oferiţi-le toată dragostea voastră, dar încercaţi să nu cheltuiţi prea mulţi bani (pe cadouri sau excursii/activităţi scumpe, de exemplu).

Perioada următoare va fi una mai bună decât cea care se încheie, pentru că şi Uranus iese – cu câteva ore înainte de trecerea lui Venus în Săgetător – din retrogradare (citeşte aici mai multe despre revenirea lui Uranus în mişcare directă). Efectele pozitive ale lui Venus le vor simţi mai ales Săgetătorii şi cei cu ascendent în Săgetător.

Tot în 2 decembrie, este Lună plină (în Gemeni). Următoarele zile sunt dominate de partea feminină (Venus şi Lună) şi de sentimente. E posibil să primim ajutor din partea unei persoane de sex feminin (mama, sora, soţia, etc.), ajutor pe care e bine să îl acceptăm. De asemenea, femeile se vor simţi iubite şi li se vor face complimente. Pentru bărbaţi, aceste zile vor aduce o mai bună comunicare, mai ales dacă e vorba de muncă în echipă.

În 4 decembrie, Venus va forma un sextil cu Saturn (aflat în Balanţă), accentul căzând pe relaţii. Este ziua în care dragostea şi responsabilitatea joacă un rol important: vom privi relaţia de dragoste cu mai mult realism şi ne vom gândi cum poate ea să devină mai stabilă.

Mai târziu, în 17 decembrie, Venus va forma un trigon cu Marte: se întâlnesc, deci, planeta iubirii şi planeta sexualităţii – cuvântul-cheie al zilei este „Pasiune”.

În perioada 19-21 decembrie, Venus va forma un sextil cu Chiron, Jupiter şi Neptun (aflate în triplă conjuncţie în Vărsător) şi un careu cu Uranus. Aspectul format cu Chiron ne ajută să ne vindecăm dacă am trecut prin probleme sentimentale. Sextilul cu Jupiter şi cu Neptun ne face să fim extrem de optimişti, dar trebuie să fim din nou atenţi: careul format cu Uranus ar putea aduce surprize neplăcute. Revin la ideea de a nu cheltui prea mulţi bani înainte de Crăciun.

După 20 decembrie, urmează o perioadă mai agitată, Marte şi Mercur intrând în mişcare retrogradă. În perioada 26 decembrie 2009 – 15 ianuarie 2010, ambele planete vor fi retrograde.

error: Material protejat / opţiune dezactivată