24 august – 7 octombrie 2012: Marte în Scorpion

Din 24 august şi până în 7 octombrie 2012, Marte se va afla în zodia Scorpionului. Ce înseamnă acest lucru şi horoscop pentru toate zodiile.

Marte este planeta acţiunii, a dinamismului, dar şi a agresivităţii. De asemenea, este simbol al sexualităţii şi a guvernat zodia Scorpionului până la descoperirea lui Pluton, care este acum planeta dominantă a acestei zodii.
Scorpionul reprezintă mai multe aspecte, unul dintre ele fiind sexualitatea. În acelaşi timp, însă, Scorpionul vorbeşte despre răzbunare, manipulare, despre lupte pentru putere şi despre ocultism. Marte aflându-se aici, vor fi sporite toate aceste aspecte.
În perioada menţionată, vom fi cu toţii mai interesaţi de sexualitate decât în alte perioade şi mai activi pe acest plan. În acelaşi timp, vom avea o putere mai mare pentru a lupta pentru propriile interese – în unele cazuri, se poate ajunge chiar la conflicte serioase pentru a controla puterea sau la acte de răzbunare. Vom încerca să îi manipulăm pe cei din jurul nostru, folosindu-ne de ameninţări, de şantaj sau de un comportament lasciv.

Marte în Scorpion şi România
Următoarea perioadă va fi foarte tensionată pentru ţara noastră. Sunt două aspecte care mă fac să cred acest lucru: în primul rând, unul dintre principalii actori de pe scena politică, Traian Băsescu, este născut în zodia Scorpionului şi, în al doilea rând, Marte va intra într-o nouă casă din harta astrologică a României. 
Cu Marte în Scorpion, despre care spuneam mai sus că poate duce la acte de răzbunare, mă aştept ca Traian Băsescu să reacţioneze exact ca un Scorpion călcat pe coadă: va începe să îi „împungă” pe cei care i-au provocat rău. Mă aştept să asistăm la acţiuni de răzbunare şi la o continuare a luptelor pentru putere pe plan politic, poate chiar mai înverşunate decât cele de până acum.
În acelaşi timp, Marte va trece, în 26 august, într-o altă casă din harta astrologică a României. Din iunie, s-a aflat în casa 4, a căminului – de aici problemele cu canicula şi cu incendiile pe arii extinse. Aceste probleme, însă, nu ne vor mai da atât de multă bătaie de cap. În următoarele zile, Marte trece în casa 5, care reprezintă, printre altele, copiii. Vorbim, deci, despre populaţie – care va fi foarte agitată şi posibil chiar agresivă. Părerea mea este că s-ar putea ajunge la ieşiri în stradă mai grave decât cele din iarna acestui an. E chiar posibil ca acestea să devină violente şi/sau să aibă loc incendieri în semn de protest.
Marte va rămâne în această casă astrologică câteva luni de zile, dar perioada cea mai tensionată va fi până la ieşirea sa din Scorpion, anume până în 7 octombrie. Momentan, pentru aproximativ încă o săptămână, Marte formează trigon cu Neptun, iar acest lucru îi mai domoleşte furia.
La final de august, va trece în zodia Scorpionului şi Nodul Nord, Destinul. Astfel, caracteristicile Scorpionului vor fi încă o dată accentuate. Date importante pentru România vor fi mai ales zilele de 2-3 septembrie şi 6-7 octombrie. În acele zile, Nodul Nord, respectiv Marte din casa copiilor vor afecta Destinul din harta astrologică a României, aflat în casa 9, printre altele a străinătăţii şi a justiţiei. Astfel, sunt de părere că ar fi posibile două scenarii: pe de-o parte, populaţia va fi puternic nemulţumită de deciziile instituţiilor juridice din ţara noastră şi/sau de anumite decizii ale partenerilor străini. Pe de-altă parte, relaţia cu străinătatea ar putea fi afectată de protestele sau acţiunile populaţiei.

Influenţa lui Marte în Scorpion asupra noastră
Berbec: Începe să „se mişte ceva” pe plan sexual. Nativii vor fi mai activi pe acest plan, dar pot să apară crize de gelozie. De asemenea, vor exista tensiuni legate de bani sau de alte valori materiale pe care nativii deţin în relaţie de co-proprietate cu o altă persoană.
Taur: Marte afectează casa căsătoriei şi a parteneriatelor. Pot să apară conflicte cu partenerul de viaţă sau cu un partener pe plan profesional – dar sunt şanse bune pentru găsirea unor soluţii.
Gemeni: Nativii vor fi foarte activi şi vor avea multă energie, mai ales pentru a rezolva diverse sarcini profesionale. Dar e posibil să existe conflicte cu colegii de la locul de muncă. În ceea ce priveşte sănătatea, atenţie la supărare, pentru că vă poate creşte tensiunea. De asemenea, sunt posibile unele infecţii şi/sau apariţia febrei.
Rac: Cei născuţi în această zodie vor fi foarte creativi şi vor avea energia necesară pentru a-şi pune în practică ideile. Vor investi energie în relaţia cu copiii sau în cea romantică. În viaţa celor care sunt singuri ar putea apărea o persoană nouă.
Leu: Nativii se vor dedica mai ales activităţilor care ţin de familie şi de cămin: de la activităţi recreative alături de familie, până la renovări ale locuinţei. Există, însă, o oarecare dorinţă de a controla persoanele şi, astfel, s-ar putea ajunge la certuri cu membrii familiei.
Fecioară: Multe idei, pe care nativii vor dori să le comunice şi altora – atenţie, însă, în ce fel şi până la ce punct aduceţi argumente pentru a susţine aceste idei: e posibil să apară unele tensiuni, dacă insistaţi. De asemenea, o oarecare nerăbdare care vă cuprinde ar putea duce la neatenţie şi accidentări.
Balanţă: Nativii vor fi foarte activi şi vor investi energie în derularea unor proiecte care să le aducă bani. De asemenea, ar putea avea tendinţa să cheltuiască impulsiv, fără a se gândi prea mult la investiţie. Dacă apar conflicte, acestea vor fi legate de bani.
Scorpion: Cei născuţi în această zodie vor fi mai activi decât în alte perioade, plini de energie – dar şi uşor agitaţi şi nervoşi. Vor ieşi în evidenţă iar, dacă alţii se leagă de ei, vor şti cum să se apere. Datorită nervozităţii, riscă să se accidenteze.
Săgetător: Nativii vor simţi o oarecare nelinişte interioară, vor fi agitaţi şi ar putea suferi de insomnie. E un moment bun pentru a reflecta asupra ţelurilor pe care le au în viaţă. În această perioadă, vor prefera să lucreze singuri sau să ascundă anumite activităţi de ochiin altora.
Capricorn: Multe activităţi alături de prieteni şi proiecte în colaborare cu alţii. Sunt favorizate aceste proiecte, mai ales dacă ele implică o colaborare cu un grup mai mare de persoane. Atenţie, însă: nu încercaţi să dominaţi grupul, pentru că s-ar putea ajunge la unele tensiuni.
Vărsător: Au loc evenimente pe plan profesional şi/sau social, „se mişcă ceva” în această zonă. Nativii vor face tot posibilul pentru a se face observaţi, atât la birou cât şi în grupul de cunoştinţe. Sunt posibile conflicte cu şefii sau cu alte persoane cu autoritate.
Peşti: Nativii au chef de aventură şi chiar e posibil să facă o călătorie în străinătate sau să înceapă (din nou) să studieze. Pe parte negativă, s-ar putea certa cu alte persoane, dacă apără cu fanatism anumite idei religioase, filosofice sau politice. De asemenea, ar putea apărea unele conflicte cu legea.

error: Material protejat / opţiune dezactivată