30 martie – 23 aprilie 2011: Mercur retrograd în Berbec

În perioada 30 martie – 23 aprilie va avea loc prima mişcare (aparent) retrogradă a lui Mercur din acest an. Retrogradarea se petrece în Berbec, celălalte două retrogradări mercuriene ale anului 2011 fiind în Fecioară/Leu (3-26 august) şi în Săgetător (24 noiembrie – 14 decembrie).
Mercur este planeta dominantă a comunicării, a raţiunii şi a transportului. În perioada în care Mercur e retrograd, ar trebui să ne luăm măsuri de precauţie în ceea ce priveşte domeniile numite mai sus. Dacă doriţi să călătoriţi, de exemplu, nu o faceţi în ultimul moment, pentru că s-ar putea să existe tot felul de întârzieri. La fel, comunicarea ar putea avea de suferit: telefonul nu funcţionează, internetul are probleme, un colet trimis prin poştă se pierde, etc. În perioada în care Mercur retrogradează, e recomandat să nu semnăm contracte şi să nu luăm decizii majore – pentru că înţelegerile făcute acum s-ar putea da peste cap la finalul lui aprilie sau în luna mai. Dacă nu e musai să faceţi acum un anumit pas important în viaţă, încercaţi să amânaţi momentul până după 23 aprilie.
Dar retrogradarea lui Mercur nu aduce cu sine doar elemente negative. Mercur retrograd ne va ajuta să comunicăm mai bine cu noi înşine. Aflându-se în Berbec, ne vorbeşte mai ales de noi începuturi. Dacă am supărat pe cineva cu cuvintele noastre, am putea încerca acum să reînnodăm relaţia. Dacă am renunţat la anumite planuri, acum ne-am putea gândi cum să le punem mai bine în aplicare, iar perioada cea mai bună pentru a face acest lucru va fi la finalul lui aprilie. Atenţie, însă, la modul în care încercaţi să comunicaţi cu cei din jur (indiferent că e vorba de un fost partener/amic sau de discuţii despre planurile numite mai sus): Mercur în Berbec ne-ar putea face uşor agresivi în comunicare. Folosiţi-vă de autoanaliza impusă de Mercur pentru a vă controla mai bine!Mercur în Berbec “se grăbeşte” şi v-ar putea face să spuneţi lucruri pe care apoi le regretaţi – de aceea autocontrolul joacă un rol atât de important.
Pentru a afla mai multe detalii despre efectele generale ale lui Mercur retrograd, dar şi în ce mod ne afectează în funcţie de casele în care se află în harta fiecăruia dintre noi, vă rog să citiţi articolul Mercur retrograd de pe acest blog.

Persoanele cele mai afectate de retrogradarea actuală a lui Mercur vor fi nativii din Gemeni şi Fecioară (zodii dominate de Mercur), dar şi Berbecii (zodia unde se află Mercur acum), Racii, Balanţele şi Capricornii (zodii cu care Mercur formează aspecte tensionate). Pentru a afla domeniile în care se vor simţi influenţele lui Mercur retrograd pentru fiecare individual, vă recomand să urmăiţi două elemente:

– casa în care se află Mercur în astrograma natală (mai ales dacă era retrograd şi la naşterea persoanei) şi

– casa/casele din astrograma natală prin care trece Mercur în această perioadă, eventual şi aspectele pe care le formează în timpul retrogradării cu planetele natale.

error: Material protejat / opţiune dezactivată