4-25 octombrie 2014: Mercur retrograd în Scorpion şi Balanţă

mercur retrograd oct 2014

În data de 4 octombrie, Mercur va intra în mişcare retrogradă – pentru ultima dată în anul 2014. Mişcarea retrogradă începe în Scorpion, Mercur urmând să revină, în 10 octombrie, în Balanţă. Perioada de retrogradare va dura până în 25 octombrie (inclusiv) şi Mercur va trece din nou, în 10 noiembrie, prin punctul în care a început retrogradarea (2° în Scorpion).
Unii dintre cititori poate ştiu deja: Mercur domină comunicarea, comerţul şi călătoriile. Când este retrograd, toate aceste domenii sunt afectate – de cele mai multe ori în sens negativ. Informaţii generale şi sfaturi privind rerogradarea lui Mercur vă rog să citiţi în articolul Mercur retrograd. În aricolul pe care îl public astăzi, voi analiza concret tranzitul actual.

Retrogradarea începe în Scorpion – o zodie care reprezintă, mai mult decât oricare alta, lucrurile ascunse, dorinţele, pasiunea. Retorgradarea lui Mercur în această zonă ne va face să fim mai introspecţi, să ne analizăm gândurile şi sentimentele – şi poate chiar să descoperim (sau să acceptăm) anumite dorinţe pe care le-am ascuns, le-am blocat până acum. Va fi accentuată tendinţa de a manipula alte persoane, dar – în cele mai multe cazuri – acest lucru se va întoarce împoriva celui/celei care încearcă să facă asta.

Atenţie mare şi la crizele de gelozie: Mercur retrograd duce deseori la neînţelegeri şi la certuri, iar acum un motiv de ceartă ar putea fi gelozia. În cel mai rău caz, se poate ajunge chiar la o ruptură a relaţiei, când Mercur va reveni în Balanţă.

Mercur retrograd în Balanţă (din 10 octombrie) va „testa” relaţiile. Indiferent că e vorba de o relaţie romantică, de relaţia cu familia sau una profesională: comunicarea va fi afectată în mod negativ. Poate suntem prea concentraţi la problemele proprii şi adânciţi în gânduri, poate nu înţelegem/interpretăm corect o vorbă spusă de cineva – şi se ajunge la ceartă. Balanţa reprezentând mai ales relaţiile şi diplomaţia, retrogradarea actuală va influenţa puternic interacţiunea cu alte persoane. Dar există şi un mod pozitiv în care s-ar putea manifesta acest tranzit: dacă te-ai certat cu cineva în perioda anterioară retrogradării, s-ar putea ca acum să vă împăcaţi.

Nu în ultimul rând: cât timp Mercur e retrograd în Balanţă, s-ar putea să avem probleme cu legea. Dacă eşti implicat(ă) într-un proces, e posibil ca verdictul să fie amânat.
În timp ce Mercur va fi retrograd, va mai avea loc un aspect important: o eclipsă solară, în 23 octombrie, chiar la începutul zodiei Scorpion. Dar Mercur, Soarele şi Luna nu sunt singurele planete aflate acolo: tot în această zonă se vor afla Venus şi asteroidul Pallas Atena, care reprezintă înţelepciunea. Avem, deci, următoarele elemente: o eclipsă solară care anunţă schimbări şi/sau un nou început, planeta comunicării aflată în mişcare retrogradă în zona relaţiilor, planeta iubirii aflată într-o zodie în care nu se simte prea bine şi asteroidul înţelepciunii care, aflat în Scorpion, ne-ar putea ajuta să descoperim sau să înţelegem mai bine unele lucruri care până acum ne erau ascunse sau nu realizam importanţa lor. Pe scurt: relaţiile interumane (mai ales cele romantice) vor fi puse la încercare. Cele trainice şi care sunt benefice pentru noi vor fi consolidate. Relaţiile care ne dăunează s-ar putea încheia – dar depinde şi de noi cum folosim înţelepciunea conferită de Pallas Atena: acceptăm eventualele lucruri noi pe care le descoperim sau preferăm să închidem mai departe ochii şi să ignorăm avertismentele?
Dacă au loc unele certuri minore în perioada de retrogradare a lui Mercur, problemele se vor rezolva când planeta revine în mişcare directă sau cel mai târziu după 10 noiembrie. Conflictele puternice ar putea duce la o ruptură definitivă a relaţiei – aspect accentuat de eclipsa solară.

Mai departe poţi afla în ce fel va fi afectată zodia ta de retrogradarea lui Mercur din octombrie 2014:

♈ Berbec | ♉ Taur | ♊ Gemeni | ♋ Rac | ♌ Leu | ♍ Fecioară

♎ Balanţă | ♏ Scorpion | ♐ Săgetător | ♑ Capricorn | ♒ Vărsător | ♓ Peşti

error: Material protejat / opţiune dezactivată