6-26 ianuarie 2016: Mercur retrograd în Vărsător şi Capricorn

În perioada 6-26 ianuarie, Mercur va fi retrograd pentru prima dată în anul 2016.
Între 6 şi 8 ianuarie, retrogradarea are loc în zodia Vărsătorului, afectând în special relaţiile de prietenie. În aceste zile, pot să apară tot felul de neînţelegeri şi certuri cu prietenii. De asemenea, vor fi problematice discursurile publice – mai ales fiindcă Mercur retrograd formează careu cu Marte, ceea ce ar putea duce la proteste din partea publicului. Nu sunt excluse diverse acte agresive în mijlocul unor mase de oameni, cum ar fi demonstraţii care se transformă în lupte de stradă.

Ulterior, între 9 şi 26 ianuarie, Mercur revine în Capricorn şi readuce în atenţia noastră unele subiecte care ne-au preocupat în luna decembrie 2015. Subiectele respective vor fi legate mai ales de documente, de situaţia financiară şi de tranzacţii imobiliare. Sub nicio formă nu trebuie semnate contracte imobiliare în această perioadă.

Mercur retrograd ne influenţează pe toţi, dar efectele sale vor fi resimţite mai ales de persoanele născute în Vărsător (între 6-8 ianuarie) şi Capricorn (9-26 ianuarie), precum şi de persoanele cu ascendentul în aceste zodii.

Detalii suplimentare despre Mercur retrograd îţi prezint în acest videoclip:

error: Material protejat / opţiune dezactivată