Jupiter retrograd în Scorpion 2018: Horoscop pentru Capricorn

Jupiter va fi retrograd în Scorpion între 8 martie – 10 iulie 2018. Te rog să citeşti articolul Jupiter retrograd în Scorpion, în anul 2018 pentru informaţii generale despre tranzitul lui Jupiter în Scorpion şi despre perioada în care e retrograd. În articolul de faţă îţi spun doar ce anume le pregăteşte Jupiter retrograd persoanelor născute în zodia Capricornului.

 

În cazul Capricornilor, Jupiter – planeta evoluţiei, a dezvoltării, a optimismului – aduce unele schimbări legate de prieteni, dar şi de ţelurile în viaţă. Între octombrie 2017 – noiembrie 2018, e posibil să cunoşti persoane noi, să îţi lărgeşti cercul de prieteni, să te înscrii în diverse cluburi/grupări, poate să călătoreşti împreună cu prietenii sau să vizitezi prieteni care se află departe. Totodată, s-ar putea ca prietenii să te ajute, într-un fel sau altul, să îţi atingi anumite ţeluri.

Relaţia cu prietenii s-ar putea schimba cât timp Jupiter e în Scorpion. Poate fi inclusiv vorba despre ruperea relaţiei, de exemplu dacă afli anumite lucruri despre care nu ştiai până acum – dar această “despărţire” se va dovedi a fi benefică pentru tine. La extrema cealaltă: e posibil ca o relaţie de prietenie să se transforme în mai mult, deci să începi o relaţie mai profundă sau chiar romantică cu o persoană de care, până acum, te lega “doar” amiciţia.

Gânduri despre relaţiile de prietenie îţi vei face mai ales în perioada în care Jupiter e retrograd (8 martie – 10 iulie). Vei analiza dacă anumite relaţii te împlinesc sau dacă îţi sunt benefice. Dacă ajungi la concluzia că mai mult îţi dăunează, s-ar putea să rupi legătura cu una sau mai multe persoane. În schimb, relaţia cu prietenii pe care decizi să îi “păstrezi” se va îmbunătăţi. De asemenea, e posibil să reiei legătura cu un prieten cu care nu ai mai vorbit de multă vreme.

În ceea ce priveşte planurile de viitor şi ţelurile în viaţă, Jupiter retrograd te va ajuta să îţi pui ordine în gânduri. Să renunţi la planuri care nu au şanse să se concretizeze şi, dacă e cazul, să îţi propui ţeluri noi. Poate fi vorba şi despre ţeluri mai vechi, la care ai renunţat mai demult şi pe care le treci, acum, din nou pe lista ta. De exemplu: poate ţi-ai dorit mereu să călătoreşti, dar nu ai avut bani sau nu puteai lipsi de la birou. Ei bine, acum situaţia poate e alta şi merită să te gândeşti dacă totuşi îţi poţi îndeplini visul de a călători.

Prin urmare: între martie-iulie, stabileşte-ţi priorităţile şi ţelurile. Iar, când Jupiter e din nou în mişcare directă (după 10 iulie), ai şanse bune să avansezi pe drumul care duce spre atingerea ţelurilor – poate inclusiv cu ajutor din partea prietenilor.