Jupiter retrograd în Scorpion 2018: Horoscop pentru Săgetător

Între 8 martie – 10 iulie 2018, Jupiter va fi retrograd în zodia Scorpionului. Despre semnificaţia acestui tranzit şi în special despre perioada de retrogradare am scris detaliat în articolul Jupiter retrograd în Scorpion, în anul 2018. În articolul de faţă nu vei găsi aceleaşi informaţii, ci doar unele despre efectul lui Jupiter retrograd asupra Săgetătorilor.

 

Jupiter este planeta dezvoltării, a norocului, a optimismului – şi planeta dominantă a Săgetătorilor. Totuşi, între octombrie 2017 – noiembrie 2018, ea nu se face direct simţită, ci acţionează oarecum din umbră. Este posibil ca, în această perioadă, să apară în viaţa ta unele şanse şi schimbări (de obicei pozitive) neaşteptate. Totodată, Jupiter te ocroteşte şi îţi conferă o doză de noroc, chiar şi atunci când treci prin momente mai dificile.

Cât timp Jupiter e în Scorpion, aduce schimbări mari, în cazul tău mai ales pe plan psihologic. În special în perioada de retrogradare (8 martie – 10 iulie), e foarte important să îţi faci timp pentru a medita şi pentru a te relaxa. Acum ai o intuiţie mai bună, poate chiar unele vise care îţi indică rezolvări pentru diverse probleme, etc. Vei trece printr-o transformare pe plan psihologic: vei analiza evenimentele din ultimii ani şi vei ajunge la concluzia că, într-un fel sau altul, pentru tine se încheie un ciclu. Şi că e necesar să faci anumite schimbări, în special pe plan spiritual, dacă vrei să evoluezi. Pe parcursul acestui proces de (auto)descoperire şi de transformare, s-ar putea să devii interesat(ă) de studiul psihologiei sau al ştiinţelor oculte.

De asemenea, probabil îţi vei da seama că, cel puţin în această perioadă, te simţi împlinit(ă) atunci când ajuţi alte persoane. Prin urmare, s-ar putea să începi să faci donaţii sau să te implici în diverse proiecte caritative. Devine mai importantă pentru tine ideea de a le face altora o bucurie decât cea de a câştiga tu ceva.