Luna însângerată: Eclipsa lunară totală din 8 octombrie 2014

Mâine va avea loc o eclipsă totală de lună în Berbec. Luna va avea o culoare roşiatică, de aici denumirea “Lună însângerată”. Horoscop pentru toate zodiile.

În data de 8 octombrie, va avea loc o eclipsă totală de lună, în zodia Berbecului. În această zi se va forma lună plină, care se va afla complet în umbra Pământului. Eclipsa nu va fi vizibilă în România.

În timpul eclipsei, Luna va avea o culoare roşiatică – de aici denumirea “Lună însângerată”. Dar acesta nu e singurul element care face ca luna plină de mâine să fie una deosebită: ea face parte dintr-o serie de patru eclipse lunare totale, care a început în aprilie 2014 şi se va încheia în 28 septembrie 2015. Ultima astfel de serie de eclipse lunare a avut loc în anii 2003-2004 şi următoarea va fi în 2032-2033.

Luna însângerată are diverse conotaţii mistice şi există numeroase profeţii legate de şirul de eclipse lunare totale menţionat mai sus. Rămâne de văzut câte dintre ele se vor adeveri, dar un lucru e cert: luna plină “normală” aduce unele schimbări în viaţa noastră sau finalizarea unui proiect, a unei situaţii, etc., iar eclipsa face ca influenţa lunii pline să fie mai puternică.

Eclipsa lunară din 8 octombrie 2014 va avea loc pe axa Berbec-Balanţă şi afectează într-o oarecare măsură relaţiile cu ceilalţi. Nu neapărat în sensul că ne vom certa, ci accentul se pune pe nevoi: nevoile altora şi pe nevoile noastre. Va fi necesar să găsim un echilibru între cele două părţi, astfel încât nimeni să nu fie dezavantajat. Care sunt nevoile mele? Şi cum pot atinge ceea ce doresc – fără a neglija dorinţele celor din jur? Prin urmare, eclipsa lunară aduce în centrul atenţiei mai ales diplomaţia şi capacitatea noastră de a face compromisuri.

Menţionez că nu se va produce cu adevărat ceva nou, ci mai degrabă vor reveni în actualitate unele lucruri care deja au început în aprilie 2014. Şi, cel mai probabil, subiectul nu se va încheia acum: mâine vom primi doar un impuls care ne duce spre finalizarea unui anumit lucru – dar consecinţele s-ar mai putea face observate chiar şi în 2015. Fiind vorba de o influenţă pe o durată atât de lungă, e cu atât mai important să profităm de acest tranzit pentru a găsi echilibrul dintre nevoile noastre şi cele ale altor persoane, despre care scriam mai devreme. E un moment bun pentru a ne despărţi de anumite lucruri care nu ne-au fost prielnice în trecut, mai ales dacă sunt legate de alte persoane. Poate au fost anumite lucruri care ne-au ţinut pe loc în trecut – iar acum e momentul să facem primul pas înainte, să plecăm din locul unde am fost ţintuiţi.

În timpul eclipsei, Luna se va afla în conjuncţie cu Uranus şi va forma careu cu Pluton. În acelaşi timp, Uranus, Marte şi Jupiter formează zilele acestea un trigon regal (piramidă) în semnele de foc. Prin urmare, vom simţi o puternică nevoie de libertate, de independenţă. Vom avea multe idei, vom fi optimişti şi vom dori să punem în practică diverse planuri – mai ales unele care ne-ar ajuta să fim mai independenţi. E posibil să apară tot felul de oportunităţi, pe care e bine să nu le ratăm. Atenţie, însă: Mercur este retrograd şi ne îndeamnă să „încetinim” puţin, să ne analizăm gândurile şi sentimentele – şi să acţionăm abia mai târziu. Prin urmare: folosiţi energia conferită de tranzitele actuale – dar folosiţi-o mai degrabă pentru o autoanaliză şi o evaluare a situaţiei. Faceţi-vă acum planuri, dar puneţi-le în aplicare abia după ce Mercur revine în mişcare directă, după 26 octombrie.

Foto: Pixabay/TeamwerkAG

Mai departe, aflaţi în ce fel va influenţa eclipsa din 8 octombrie fiecare zodie în parte:

Berbec: E momentul să faci o schimbare, mai ales în ceea ce priveşte felul în care te văd cei din jur. E bine să stabileşti care îţi sunt nevoile, dorinţele – dar nu neglija opiniile şi nevoile celor din jur, mai ales pe cele ale partenerului de viaţă. La lucru, s-ar putea să apară unele probleme cu şeful sau să îţi fie ştirbită autoritatea. Foloseşte-ţi creativitatea şi încearcă să nu te abaţi de la principiile tale – aşa vei putea trece mai uşor peste actualele dificultăţi.

Taur: În ultima perioadă, ai fost probabil foarte ocupat(ă) la locul de muncă – iar acum s-ar putea să culegi roadele efortului tău. În acelaşi timp, însă, te simţi obosit(ă) şi ai vrea să te retragi: pentru a-ţi reîncărca bateriile sau pentru a face ceva ferit de ochii lumii. E posibil să afli unele lucruri care îţi erau necunoscute sau poate un secret de-al tău va ieşi la iveală. S-ar putea să ai unele probleme cu legea sau care ţin de relaţia cu străinătatea (de exemplu se anulează o călătorie în străinătate) – dar vei avea sprijinul familiei şi s-ar putea chiar să primeşti nişte bani care te ajută să rezolvi mai uşor problemele.

Gemeni: Vei avea unele probleme cu prietenii sau cu un grup de persoane din care faci parte. Alternativ, s-ar putea ca ţelurile tale să fie puse în pericol – unul dintre motive fiind probabil nişte bani pe care îi aşteptai şi pe care te bazai pentru aţi atinge ţelurile. Nu îi mai primeşti sau îi obţii cu dificultate, eventual te vei şi certa cu cineva din acest motiv. În schimb, vei avea susţinere din partea persoanei iubite şi/sau a copiilor.

Rac: Eclipsa lunară aduce schimbări privind cariera sau ţelurile pe care ţi le-ai propus pe plan profesional. Nu e neapărat vorba de o schimbare în rău, mai ales că zona finanţelor este influenţată în mod pozitiv. Unele probleme pot să apară în relaţia cu partenerul/partenera de viaţă sau în relaţia cu un asociat. Dacă e vorba despre probleme privind un contract pe plan profesional, lucrurile se vor îndrepta, în cele din urmă, spre bine. În ceea ce priveşte problemele cu persoana iubită, acestea ar putea fi cauzate de faptul că o neglijezi fiindcă lucrezi prea mult.

Leu: În această zi, ai avea chef de aventură sau chiar să călătoreşti. Din nefericire, cel mai probabil va trebui să îţi baţi capul cu lucruri mai serioase: principiile tale vor fi testate, cel mai probabil la locul de muncă. Dacă ţi se fac propuneri care nu ţi se par tocmai în regulă, gândeşte-te bine înainte de a le accepta. Eventual vorbeşte cu persoana iubită şi/sau cu copiii: te vor susţine şi chiar te-ar putea ajuta. Dacă trebuie să susţii un examen sau să scrii o lucrare, ai noroc: tranzitele sunt favorabile.

Fecioară: Banii vor fi cel mai important subiect pentru tine, în această zi. S-ar putea să te cerţi cu persoana iubită sau cu copiii din cauza situaţiei financiare şi a cheltuielilor prea mari. În cele din urmă, însă, probabil că vei primi bani: de la un membru al familiei sau de la cineva complet neaşteptat.

Balanţă: S-ar putea să apară unele tensiuni între tine şi partenerul/partenera de viaţă, mai ales discuţii legate de familie. Alternativ, poate este vorba de o ceartă cu familia, care nu acceptă persoana pe care tu o iubeşti. În orice caz: relaţia voastră va fi pusă la încercare şi e foarte important să faci compromisuri. Trebuie găsit un echilibru între nevoile tale şi cele ale partenerului/partenerei. Comunicarea este, însă, favorizată, la fel ca zona ţelurilor tale în viaţă. Dacă relaţia voastră este bazată pe sentimente puternice, acest tranzit o va consolida şi mai mult.

Scorpion: În mare, eclipsa lunară ar trebui să aducă unele schimbări în bine la locul de muncă, poate chiar nişte bani în plus, eventual o mărire de salariu. Totuşi, recomand să eviţi negocierile în această zi, pentru că tranzitele actuale nu sunt favorabile. S-ar putea să faci schimbări ce ţin de sănătate, cum ar fi să începi o dietă. Atenţie în trafic, pentru că s-ar putea produce unele accidente minore. De asemenea, dacă doreşti să faci analize medicale, mai bine aşteaptă (în măsura în care e posibil) până Mercur nu mai e retrograd.

Săgetător: În această zi, te vei concentra mult asupra unei relaţii romanice şi/sau asupra copiilor. Se pot produce unele schimbări în relaţia cu aceste persoane. Probleme pot să apară din cauza banilor, cum ar fi certuri din cauza cheltuielilor prea mari. Este important să te gândeşti la nevoile tale, dar să rămâi fidel(ă) principiilor după care te ghidezi în viaţă. Cât timp nu te abaţi de la aceste principii şi ajungi la un acord cu persoana iubită şi/sau cu copiii, totul va fi bine.

Capricorn: Un proiect profesional la care ai lucrat în ultima vreme ar putea da, acum, roade. Este important, însă, să te detaşezi puţin de lucru şi să te ocupi de familie şi de casă – acestea sunt elementele cele mai imporante ale acestei zile. Vei simţi nevoia de libertate şi să scapi de responsabilităţi, să nu mai stea totul (cel puţin în imaginaţia ta) pe umerii tăi. Pune, totuşi, încăpăţânarea pe locul secund şi acordă timp familiei. S-ar putea să ai o surpriză plăcută sau chiar să primeşti nişte bani care te ajută să treci peste dificultăţi.

Vărsător: Pregăteşte-te să ai o zi în care nu totul funcţionează ca în alte zile: s-ar putea să ai probleme cu maşina sau cu mijloacele de transport în comun, precum şi problem ce ţin de comunicare – indifferent că e vorba de o ceartă sau de un telefon/computer defect. Planurile priviind studiile sau o călătorie în străinătate sunt favorizate, dar tot mai pot să apară ceva surprize neplăcute, care te fac să amâni ceea ce ţi-ai propus. În schimb, relaţia cu persoana iubită, cu un asociat şi/sau cu prietenii va fi bună şi aceste personae te vor ajuta să treci cu bine peste obstacolele ce îţi stau în drum.

Peşti: Situaţia financiară va fi în centrul atenţiei tale în această zi. E posibil să apară discuţii cu alte persoane privind banii, mai ales dacă aceştia sunt un bun comun (cont comun, un parteneriat, etc.). Problemele financiare ţi-ar putea da peste cap anumite planuri şi vei fi nevoit(ă) să îţi reevaluezi ţelurile. În schimb, îţi merge foarte bine pe plan profesional, ceea c ear putea uşura situaţia.

error: Material protejat / opţiune dezactivată