Previziuni astrologice pentru luna septembrie 2012

Luna septembrie va fi una foarte improtantă din punct de vedere astrologic. Mai ales în a doua jumătate a lunii, se vor forma aspecte foarte tensionate. Să vedem despre ce este vorba…

În data de 1 septembrie, Mercur trece din Leu în Fecioară, zodie pe care o guvernează. Cât timp Mercur se află aici, vom gândi mai clar, mai practic şi mai analitic – dar vom fi şi critici cu cei din jur. Atenţie chiar în prima zi a lunii: Mercur formează opoziţie cu Neptun, ducând la neînţelegeri şi la o gândire confuză (chiar dacă Mercur e în Fecioară). Nu îi criticaţi pe ceilalţi pentru micile probleme de comunicare, pentru că nu e vina lor. Apoi, în următoarele zile, subiecte care ne-ar putea preocupa mai mult decât în alte perioade sunt cele legate de locul de muncă sau de sănătate. Nu neapărat într-un sens negativ, ci pur şi simplu pentru că ne gândim mai mult la ele – de exemplu, am putea fi tentaţi să începem o cură de detoxifiere. În perioada aceasta vor fi favorizaţi toţi cei care învaţă sau care desfăşoară activităţi administrative sau comerciale.

În 3 septembrie, se formează careul Venus-Saturn, care poate duce la certuri în cuplu sau pe tema banilor. Din fericire, în aceeaşi zi Marte formează sextil cu Pluton şi trigon cu Chiron, aspecte care vorbesc despre o schimbare. Poate fi vorba despre ceva ce învăţăm în urma conflictului provocat de careul Venus-Saturn: e posibil ca persoana cu care ne certăm să ne critice, dar acest lucru va avea ca efect o schimbare în modul nostru de a gândi sau de a acţiona.

Mercur va forma, în ziua imediat următoare, trigon cu Pluton şi opoziţie cu Chiron. Vom reuşi să înţelegem mai bine anumite lucruri şi nu ne mai poate păcăli nimeni. Pe parte negativă, însă, tocmai pentru că înţelegem mai bine anumite situaţii, s-ar putea isca unele certuri sau devenim mai critici cu alţii – se va ajunge, astfel, la rănirea cuiva prin cuvinte, prin critică prea dură.

În 5 septembrie, se formează sextilul Mercur-Marte. Vom fi foarte activi în această zi şi ne vom putea concentra bine asupra lucrurilor pe care le avem de făcut. Sunt favorizate mai ales activităţile sportive sau care necesită îndemânare.

Venus trece, în 6 septembrie, în zodia Leului. Până în 3 octombrie, vom fi mult mai interesaţi de tot ce ţine de relaţii, de iubire, de sex. Vom fi mai romantici, mai încrezători în propria persoană şi mai generoşi. Atenţie, însă, cu generozitatea pe plan financiar: vom simţi o oarecare nevoie de a trăi într-o atmosferă mai luxuriantă, iar acest lucru ar putea duce la cheltuieli inutile. Totodată, urmează o perioadă în care vom fi atraşi de tot ce ţine de artă: teatru, muzică, pictură, etc.

Tot în 6 septembrie, Chiron formează sextil cu Pluton. Este o zi bună pentru autoanaliză: vom recunoaşte mai uşor care ne sunt punctele slabe şi vom avea puterea să le schimbăm, prin autodisciplină.

În 7 septembrie, Soarele şi Jupiter se vor afla în cuadratură, putând duce la amânarea unor planuri. Acest lucru ne-ar putea face să ne pierdem încrederea în forţele proprii. Atenţie: pentru a ascunde nesiguranţa, vom încerca să părem extrem de hotărâţi şi siguri – iar acest lucru îi va face pe ceilalţi să ne considere aroganţi. Probleme pot să apară şi în legătură cu unele planuri ce ţin de străinătate sau vom fi supuşi unei probe morale. Nu vă lăsaţi pradă tentaţiei, ci rămâneţi fideli propriilor principii.

Tot Jupiter  va fi afectat şi de careul cu Mercur, în 9 septembrie: e posibil să vorbim prea mult sau să promitem lucruri pe care nu le putem realiza. Încercaţi, deci, să rămâneţi cât mai modeşti. De asemenea, unele planuri de călătorie (mai ales în străinătate) ar putea fi amânate.

În 10 septembrie, Soarele şi Mercur se vor afla în conjuncţie, favorizând activităţile zilnice, comunicarea şi gândirea. O zi bună pentru a rezolva diverse chestiuni administrative.

Venus formează trigon cu Uranus în 13 septembrie. S-ar putea să aflăm unele veşti bune ce ţin de bani, de planul economic – sau de cel relaţional. Persoanele singure ar putea cunoaşte în această zi un viitor partener/o viitoare parteneră.

În 16 septembrie, Mercur va trece din Fecioară în Balanţă. Până în 5 octombrie, urmează o perioadă în care vom fi mai diplomaţi. Vom căuta armonie, vom fi mai deschişi să facem compromisuri şi nu vom dori să supărăm pe nimeni. De asemenea, vom fi atraşi de arte şi de discuţiile pe teme ce ţin de arte şi de estetică. Singurul element negativ adus de acest tranzit: ne va fi mai greu să luăm decizii.

În aceeaşi zi (16 septembrie), se va forma Lună nouă în Fecioară. Este o zi în care ne vom gândi mult la sănătatea noastră şi/sau la locul de muncă. Luna nouă aduce cu sine un nou ciclu de viaţă – în septembrie, ea favorizează persoanele care au un loc nou de muncă sau care vor să facă ceva pentru sănătatea lor (o dietă, sport, etc.).

Din luna aprilie 2012, Pluton este retrograd în Capricorn. În 18 septembrie, el va reveni în mişcare directă. Perioada de retrogradare ne-a ajutat să analizăm diverse aspecte ale vieţii noastre. Acum, odată cu revenirea în mişcare directă, Pluton ne îndeamnă să ne schimbăm, să facem ceva pentru a remedia o anumită situaţie neplăcută.

În ziua imediat următoare, în 19 septembrie, se formează un aspect extrem de important: al doilea careu din seria de cuadraturi formate de Uranus şi Pluton între anii 2012-2015. Este vorba despre aspecte care vor schimba puternic lumea pe care o cunoaştem – detalii găseşti în articolul 2012-2015: Anii schimbărilor majore. Se va reveni la temele care ne-au preocupat în ultima parte a lunii iunie 2012. Statele membre ale Uniunii Europene vor fi nevoite să revină la masa tratativelor, constatând că discuţiile purtate în iunie pe tema crizei economice nu au fost suficiente. Indiferent ce se va stabili, problemele economice şi cele legate de euro nu vor fi înlăturate: până în 2015 situaţia va continua să fie instabilă. Negocierile nu sunt deloc favorizate, ba chiar îngreunate de careul în T din 20 septembrie: Mercur se va afla în opoziţie cu Uranus şi în careu cu Pluton, adică exact cu planetele care ne dau momentan atâta bătaie de cap.

Tensiunile se vor mai domoli în 21 şi 22 septembrie, odată cu formararea sextilului Venus-Jupiter şi cu trecerea Soarelui în Balanţă. Sunt favorizate discuţiile privind planurile de viitor (mai ales cele legate de dragoste şi/sau de bani). De asemenea, vom încerca să stabilim o atmosferă plăcută, vom căuta armonie şi vom fi mai receptivi la nevoile celorlalţi. Aceste aspecte ar putea fi de bun augur şi în cadrul negocierilor dintre statele Uniunii Europene. O zi bună pentru negocieri va fi şi 26 septembrie, când Mercur formează trigon cu Jupiter.

Spre final de lună, continuă problemele. În 27 septembrie, Venus şi Marte sunt în cuadratură, provocând certuri, mai ales pe plan sexual şi financiar. Pot să iasă la suprafaţă diverse frustrări ce ţin de aceste două domenii.

În 29 septembrie, se formează încă un careu în T: de data aceasta, Soarele va fi în opoziţie cu Uranus şi în careu cu Pluton. Apar schimbări care ne dau peste cap, vom fi puşi în faţa unor situaţii din care ni se pare că nu putem ieşi doar prin forţele proprii. Continuă tensiunile pe plan mondial.

Pe acest fond, se formează în 30 septembrie Lună plină, Luna făcând şi ea parte din careul în T. Ar putea fi momentul în care se toarnă ultima picătură într-un pahar deja aproape plin. Luna implicată în careul în T va aduce o puternică doză de emoţii, de sentimente, de toane. Prin urmare, ar putea fi momentul în care clacăm, în care nu mai putem ţine sub control presiunea şi frustrarea acumulate în ultima perioadă. Pe plan internaţional, s-ar putea ajunge la conflicte între state sau la ieşiri în stradă ale populaţiei. Ultimele două zile ale lunii vor fi foarte tensionate în Uniunea Europeană, care se va confrunta cu probleme pe plan economic/financiar, dar unde se vor da şi tot felul de lupte pentru putere, pentru păstrarea autorităţii. Nu în ultimul rând, va fi interesant să urmărim evoluţia Chinei la final de septembrie: Luna nouă se va forma în opoziţie perfectă cu Soarele din harta „natală” a statului asiatic. China va fi, probabil, puternic influenţată de aspectele astrologice de la finalul lunii – rămâne de văzut în ce fel anume.

error: Material protejat / opţiune dezactivată